French Linen

January 7, 2013

Christening Album/Krstni album

Album je nastal že v novembru, ampak sem mogla z objavo počakati, ker ga je naročnica prejela šele pred kratkim.
Velik je 25 x 30cm. Vsebuje 20 listov (krem fotokarton) in vmesne prgamyn liste, ki so prosojni. Vanj lahko spravimo 80 fotografij. Čeprav zgleda preprost in minimalističen, je bilo z njim veliko dela, saj je pri lepljenju platnic potrebna velika natančnost.


Vezan je samo s satenastim trakom, ker se mi je zdelo, da so vijaki za vezavo 'pregrobi' glede na nežen izgled.  Osnova je lepenka, prelepljena z dizajnerskim papirjem Cristina Re s čipkastim vzorcem in rahlim satenastim leskom. Stranski del je najprej prelepljen s platnom za vezavo knjig, čez pa sem dala prelep 'zlatkast' bombažni papir, ki je že v osnosi embosiran. V okvirčku na desni strani je prostor za napis ali katerekoli druge podatke, lahko pa ostane prazen.






Angelček in golob sta ročno izrezana iz lepenke. Pobarvana sta z belim akrilom in osenčena z distressi. Premazana sta z debelo plastjo bleščic v lepilu Rock Candy.




Rože so ročno narejene s pomočjo šablone Tim Holtz Tattered Florals in majhne štance, katere imena ne vem:) Dodani so tudi pestiči in bele polperle.




Na notranji strani je majhen žepek za kartonček, na katerem naj bi bila kasneje napisana krstna pesmica. Nisem hotela dodati več okrasja, da se ne bi pergamyn papir poškodoval...




















Tokrat so fotografije malo slabše, ker je bila zunaj zelo slaba svetloba, zato se opravičujem:)

Hvala za obisk! Moyca

6 comments:

  1. Vau vau vau kako je to lepo in koliko dela si vložila vanj :-))
    Po fotkah sodeč je videti čudovito!

    ReplyDelete
  2. O kako lepo si ga izdelala in okrasila. Čudovito darilo. Lp

    ReplyDelete
  3. Hvala Andreja in Janja! Ja, je bilo kar veliko dela, sicer pa je bil narejen po naročilu:)

    ReplyDelete
  4. Krasen album! In popolnoma se strinjam s teboj - velikokrat bi človek mislil, da je kaj enostavno in hitro narejeno, vendar je v izdelek vloženo veliko časa in truda. Pri tvojem albumu je videti natančnost.
    Res sem navdušena! Upam, da ga bodo znali novi lastniki primerno popolniti s primernimi fotografijami... :-)

    ReplyDelete
  5. Lepo! Čisto in enostavno. Vem da je veliko dela, tudi če nisi preveč natančen :O Zelo lepo sestavljeno. Zanima pa me, si platnice,... sistem,... tudi sama naredila ali si imela podlogo (tutorial). Me zanima ker jih tudi sama delam.
    Hvala,... drugače pa res zelo lepo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simona, hvala za kompliment:)Jaz vedno vse sama naredima kar se tiče 'ogrodja' in osnovnih delov...je pa res, da vedno ko začnem katerikoli nov projekt (novo tehniko), naredim 'research'. Ponavadi si najprej pogledam že končane izdelke, predvsem kaj se prodaja po trgovinah...kako je izdelano, ali je natančno oziroma koliko natančno je itd. Potem poiščem kakšen dober video na You Tube, kakšne bloge...Tukaj je link od videa za japonski način izdelave...http://www.youtube.com/watch?v=k9WL3C9rItg&feature=related
      Predlagam ti tudi, da si mogoče kupiš kakšno dobro knjigo za izdelavo knjig in albumov...na Amazonu jih je malo morje:) Sicer pa tudi jaz dostikrat pokukam na tvoj blog in mi je zelo všeč, kar delaš! Všeč mi je, ker probavaš različne tehnike...

      Delete

Hvala za obisk in komentarje!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...